Благодійна організація «Мережа 100 відсотків життя. Запоріжжя» провела вже другий інформаційний захід для ключових груп населення з питань гендерно-обумовленого насильства. Це ініціатива, яка має важливе значення для суспільства з кількох причин.

По-перше, проведення цих заходів сприяє підвищенню рівня свідомості щодо проблеми гендерно-обумовленого насильства. Учасники мають можливість дізнатися про різні аспекти цієї проблеми, включаючи її визначення, види, наслідки та шляхи протидії.

По-друге, інформаційні заходи створюють атмосферу підтримки серед учасниць. Дівчата мають можливість поділитися власним досвідом пережитих подій, що сприяє їхньому емоційному відновленню та підтримці.

«Війна робить суспільством більш терпимим до прояву насильства. З одного боку — це добре, бо ми можемо боротися. З іншого — від цього насильства потерпають найвразливіші категорії населення. Тому дуже рада, що ми маємо змогу говорити з жінками на тему гендерно-обумовленого насильства, щоб вони мали змогу розпізнати його та допомогти собі чи іншим жінкам», — Тіна, тренерка з питань СОГІ та гендерної рівності.