Михайло (ім’я змінено) не замислювався про стан свого здоров’я, він почував себе більш-менш добре і вважав, що немає сенсу звертатися до лікаря, доки немає якихось конкретних симптомів. Чоловік практикував ризиковану поведінку та мав досвід вживання наркотиків ін’єкційно.

Під час роботи на аутріч-маршруті соціальна працівниця БО «Мережа 100 відсотків життя. Запоріжжя» запропонувала Михайлу пройти тестування на ВІЛ. Чоловік вирішив зробити тест за компанію зі своїм знайомим та сподівався, що отримає негативний результат. Михайло особливо на нього не чекав, але коли побачив другу смужку на тесті, виглядав дуже напруженим, був переконаний, що це зіпсований тест.

«Позитивний результат на ВІЛ, як це можливо в 50 років?», — перша реакція Михайла на побачене.

«Чоловік намагався спростувати результат, шукав пояснення, що свідчили про помилку під час тестування, казав, що він все тримає під контролем», — розповідає соціальна працівниця Євгенія.

Після довгої бесіди з нашою соціальною працівницею Михайло зрозумів, що йому доведеться прийняти нову реальність. Чоловіка було взято під медичний нагляд, незабаром він розпочне прийом антиретровірусної терапії. Михайло й досі відчуває складність в прийнятті свого ВІЛ-позитивного статусу. Соціальна працівниця Євгенія допомагає йому в цьому: «Головне щоб Михайло усвідомив, що ВІЛ, це не кінець життя, завдяки лікуванню та підтримці він може продовжити повноцінно жити».

З початку 2024 року шість осіб отримали «позитивний» результат тестування.

БО «Мережа 100 відсотків життя. Запоріжжя» надає можливість безкоштовного тестування на ВІЛ за адресою: вул. Перемоги, 36А.

Телефонуйте на безоплатну «гарячу лінію» за номером 0 800 400 567 (з 10:00 до 16:00 годин), записуйтеся на тестування, це безкоштовно, конфіденційно, результат за 20 хвилин.