Після проведеної оцінки встановлено, що мешканці Оріхівської громади потребують певні предмети побутового вжитку – постільна білизна, ковдри, кухонне приладдя, каністри для води та відра. Отримувачами допомоги є сім’ї, що постраждали від війни та опинились у складних життєвих обставинах, а також люди похилого віку.

Завдяки співпраці з чеською гуманітарною організацією «Людина в біді» та фінансовій підтримці Гуманітарного фонду для України, забезпечуємо мешканців Оріхівської громади Пологівського району побутовими наборами.

Спроби придбати необхідні предмети на території громади ускладнені через зупинку місцевого бізнесу, або виїзд з регіону у зв’язку з війною. Значна частина мешканців втратила роботу і стикається з зниженням доходу, що стає особливо актуальним у зимовий період, коли сім’ї не можуть самостійно забезпечити себе через обставини війни.

Додатковим ускладненням є небезпека дістатися до більш безпечних районів для придбання необхідних речей через постійні обстріли та бомбардування.