В Запорізькій області сформовано обласну раду з координації дій у відповідь на поширення туберкульозу, ВІЛ та інших соціально небезпечних хвороб під головуванням заступника голови облдержадміністрації Злати Некрасової.

Робота Координаційної ради спрямована на налагодження комплексного підходу та міжвідомчої взаємодії у розробці обласних програм, проектів та заходів, включатиме такі аспекти, як профілактика, лікування, догляд і підтримка, забезпечення дотримання прав і свобод, усунення дискримінації, моніторинг і прогнозування епідемічних процесів тощо. 

Саме тому до складу координаційної ради увійшли представники урядового сектору, профільних бюджетних закладів, громадських та благодійних організацій, представники ключових груп (ЛЖВ, ЛТБ), роботодавці.

Об’єднання зусиль державного та неурядового сектору, бізнесу, органів влади й місцевого самоврядування є вкрай важливим підґрунтям для ефективної й злагодженої роботи в напрямку прогнозування та реагування на динаміку поширення ВІЛ, туберкульозу й інших соціально небезпечних захворювань.