У Запорізькій області Благодійна організація «Мережа 100% життя. Запоріжжя» надає психологічну підтримку у дитячому відділені комунального закладу «Запорізький обласний протитуберкульозний клінічний диспансер» Запорізької обласної ради.

Вже майже рік БО «Мережа Запоріжжя» на волонтерських засадах надає щочетверга консультації психолога для дітей, які знаходяться на лікуванні у протитуберкульозному диспансері.

Працюючи пліч-о-пліч з медичними фахівцями психолог забезпечує покращення емоційного стану, що безпосередньо впливає на скоріше одужання дитини. Психолог допомагає дитині розказати про свої проблеми та негаразди, вести бесіду «на рівних», уникаючи «статусності лікаря», що може допомогти у подальшому лікуванні.

У разі закупівлі через систему держзакупівель Prozzoro послуг психолога для дітей обласний протитуберкульозний клінічний диспансер зможе надавати якісні послуги своїм пацієнтам, що підвищить рівень успішності лікування, та у свою чергу, у майбутньому може стати показником зменшення захворюваності серед дитячого населення області.

«Ми як зв’язуючий компонент між лікарем та дитиною, яка не завжди йде на тісне спілкування, ба навіть дорослі інколи відмовляються йти на контакт, хочемо максимально зменшити ризик недовіри до соціуму, та поліпшити процес і результат лікування»,- відзначає психолог БО «Мережа 100%життя. Запоріжжя» Котляр Ніна.

Завдяки технічній підтримці БО «Світло надії» наразі, керівництво БО «Мережа Запоріжжя» та КУ «Запорізький обласний протитуберкульозний диспансер» ЗОР вирішують питання співпраці та подальші кроки спільної роботи, адже робота з дітьми – це ще один крок до подолання епідемії туберкульозу в Україні.