IMG_20160521_09370921.05.2016 р., на базі Головного управління Національної поліції в Запорізькій області, відбувся тренінг для співробітників 7-го територіального управління (з обслуговування Дніпропетровської та Запорізької областей) Департаменту Протидії наркозлочинності Національної поліції України на тему «Національна поліція, зменшення шкоди та права людини».

Під час тренінгу були розглянуті основні питання реалізації програми ЗПТ (замісна підтримувальна терапія для наркозалежних) в Україні та Запорізькій області окремо, надана актуальна нормативно–правова база з питань обігу лікарських наркотичних засобів, у тому числі для проведення ЗПТ. Також, присутнім була надана інформація щодо діяльності з медичного та психосоціального супроводу клієнтів ЗПТ, взаємодія лікувально-профілактичних закладів та неурядових організацій з питань ЗПТ, а також позитивний вплив замісної терапії на зниження криміногенної ситуації в області та забезпечення доступу до неї у випадку затримання/арешту.

Тренінг було організовано Запорізьким обласним відділенням ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» за підтримки МФ «Альянс громадського здоров’я». Для проведення тренінгу були залучені: від Альянсу громадського здоров’я — менеджер програм замісної підтримувальної терапії, Трецька Тамара Олександрівна, від ЗОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» — голова правління, Литвин Ігор Васильович, керівник відділу профілактичних програм, Азарова Галина Володимирівна та керівник відділу адвокації – Тулупова Ганна Володимирівна. Також, у тренінгу прийняли участь лікар-нарколог Запорізького обласного наркологічного диспансеру, Чепьолкін Денис Олександрович та представник ВОО «Асоціація учасників ЗПТ України»/ Євразійської мережі зниження шкоди, Коршунов Денис.

IMG_20160521_121143