2551916679e7467cd7c9eba350dfb047

14 січня 2016 р. відбулась зустріч представників Мережі ЛЖВ з доктором Шеннон Хадер, Директором Всесвітнього підрозділу ВІЛ та туберкульозу (Центр Всесвітнього Здоров’я, Центри контролю та профілактики захворювань США) та її колегами. Представники Мережі представили діяльність та досягнення організації у сфері забезпечення доступу до лікування ВІЛ в Україні, а також результати проекту ACCESS, який впроваджується Мережею з 2012 р. за підтримки Центрів контролю та профілактики захворювань США. Окрім цього, обговорювались питання щодо стану забезпеченості антиретровірусними препаратами в Україні та можливості розширення програм лікування.
Др. Хадер високо оцінила роботу Мережі у сфері розширення доступу до лікування та адвокації. Вона надала низку ґрутновних рекомендацій щодо впровадження медичної інформаційної системи у сфері ВІЛ/СНІДу, підняла важливі питання щодо організації медичної допомоги ЛЖВ та диференційованого підходу до роботи з пацієнтами, який дозволить оптимізувати ресурси та раціонально розподіляти робочий час лікаря між стабільними пацієнтами та тими, хто потребує більш інтенсивного втручання внаслідок важкого стану. Окрему увагу було приділено питанням протидії туберкульозу і можливості впровадження досвіду Мережі щодо доступу до лікування у сфері протидії туберкульозу.
Мережа високо цінує підтримку Центрів контролю та профілактики захворювань США та програми PEPFAR та вірить у спільні майбутні досягнення задля подолання епідемії ВІЛ/СНІДу в Україні.