f0d4faa9b5f0787dd71abcdd43b58846

Ми хотіли б повідомити Вас про останні події, що відбуваються у житті Всеукраїнської Мережі ЛЖВ (далі – Мережа ЛЖВ).

Мережа ЛЖВ працює в плановому режимі у відповідності до вимог національного законодавства, підписаних договорів і угод, та внутрішніх процедур організації. На цьому тижні в рамках виконання програм і проектів здійснено такі заходи:

· Заключну конференцію «Підвищення якості медичного обслуговування ВІЛ-позитивних пацієнтів сімейними лікарями»;

· Три моніторингові візити у регіональні організації в рамках реалізації проекту Глобального фонду;

· Візит технічної допомоги в рамках реалізації проекту ACCESS;

· Три засідання комітету щодо затвердження закупівель, на яких визначені переможці з трьох лотів;

· Два круглих столи (Рівне, Ужгород) щодо представлення результатів задоволеності адміністративними послугами в соціальній сфері;

· Участь у конференції «Посилення ролі та участі церков та релігійних організацій у протидії епідемії ВІЛ/СНІДу в умовах гуманітарної кризи в Україні. Розробка Стратегії на 2016-2018 рр.»;

· За погодженням із Місцевим Агентом Глобального Фонду здійснено виплати на суму понад 400 тис. грн.

У результаті активної адвокаційної роботи Мережі ЛЖВ та партнерів, Софосбувір включено у Національну програму лікування вірусних гепатитів для лікування понад 2 000 пацієнтів.

За рішенням Координаційної Ради оголошено конкурс на заміщення посади виконавчого директора (посилання). До моменту призначення нового виконавчого директора керівництво роботою офісу здійснює Ганна Шевченко.

Окрім офіційної реєстрації в Міністерстві юстиції, також відновлена система підписів і безпеки в двох із трьох банків, де знаходяться рахунки організації. Третій банк прийняв всі документи на розгляд, і ми очікуємо на його рішення наступного тижня. Система фінансового управління та бухгалтерського обліку функціонує відповідно до внутрішніх процедур організації та вимог донорів.

17-19 листопада відбулася зустріч регіональних представників Мережі ЛЖВ з усіх регіонів України, в якій взяли участь регіональні представники, члени Мережі ЛЖВ, та співробітники центрального офісу (посилання на новину). Під час зустрічі підготовлені пропозиції щодо адаптації таких документів:

· Статуту організації (з урахуванням вимог нового законодавства та рекомендацій Наглядової Ради);

· Процедури вибору делегатів на загальні збори Мережі ЛЖВ та делегування голосів;

· Процедури виборів Координаційної Ради та Голови Координаційної Ради Мережі ЛЖВ.

За результатами зустрічі підписано протокол, згідно з яким регіональні представники, що брали участь у зустрічі 19.11.2015 р., визнали результати рекомендацій Наглядової Ради щодо виборів Голови Координаційної Ради Мережі ЛЖВ, погодили терміни внесення змін у Статут організації та процедуру наступних виборів, а також створили робочу групу з формування Етичного комітету з розгляду спорів.

Мережа ЛЖВ у черговий раз демонструє свою зрілість, відданість принципам демократії та верховенства права, поваги та толерантності до думки меншості. Основоположною цінністю Мережі ЛЖВ були й залишаються ВІЛ-позитивні люди. Пріоритетність інтересів клієнтів та висока якість послуг у проектах гарантується злагодженою роботою членів Мережі ЛЖВ та команди менеджерів.

Мережа ЛЖВ організовує серію консультацій зі своїми членами в регіонах для збору пропозицій, обговорення механізмів прийняття рішень та посилення принципів демократичного управління.

Одним з головних принципів роботи Мережі ЛЖВ завжди була повага й гідність кожної людини. Ми з розумінням ставимося до особистих повідомлень окремих членів Мережі ЛЖВ, які не задоволені прийнятими рішеннями та готові до продовження діалогу з ними.

Ми впевнені, що не маємо ідеологічних протиріч та являємося консолідованою і відповідальною командою, що під керівництвом Голови Координаційної Ради Дмитра Шерембея залишається лідером громадянської спільноти в Україні на регіональному і глобальному рівнях.