8 грудня 2014 року в управлінні Державної пенітенціарної служби України в Запорізькій області пройшли навчально-методичні збори психологів установ виконання покарань та слідчих ізоляторів області. Збори психологів установ регіону розпочались з доведення інформації про діяльність психологічної служби регіону. Так, старшим психологом сектору соціально-виховної та психологічної роботи управління майором внутрішньої служби Віталієм Пєтуховим було повідомлено, що станом на 01.12.2014 на психолого-профілактичному обліку установ області перебуває 928 засуджених та ув’язнених, що становить 20% від загальної кількості спецконтингенту. На обліку знаходиться:

— 300 осіб з психічними відхиленнями;
— 312 осіб, відторгнутих загалом;
— 46 осіб, схильних до вживання наркотиків;
— 121 особа, схильна до членоушкодження;
— 83 особи, схильні до самогубства;
— 43 особи, схильні до створення конфліктних ситуацій;
— 23 особи, схильні до нападу на адміністрацію.

Наступною з доповіддю виступила провідний спеціаліст мережі «ЛЖВ» Євгенія Колєсніченко на тему профілактики суїцидальної поведінки серед уразливих груп засуджених.

Далі було заслухано психологів кримінально-виконавчих установ області з питань організації співпраці психологічної служби з державними та громадськими організаціями та профілактики самогубств.

Наприкінці наради психолог Вільнянської виправної колонії (№20) Денис Яковлєв провів заняття за темою «Особливості профілактики та врегулювання конфліктних ситуацій серед засуджених в установах виконання покарань».

Посилання: http://www.kvs.gov.ua/peniten/control/zap/uk/index

а б в в1 в2 в3