Протягом останніх чотирьох років президент НАМН України Андрій Сердюк систематично нехтує правами українців на життя та медичну допомогу. Протягом серпня-вересня 2013-го року Президент НАМН України викинув на вулицю 9000 пацієнтів клініки «Лавра» та персонал лікарні, не здійснивши планового переїзду установи в новобудову по вул. Амосова. Цим самим пан Сердюк знехтував умовами Меморандуму, підписаного в липні між пацієнтами Клініки, НАМН України та Києво-Печерською Лаврою. Останньою краплею в чаші терпіння ВІЛ-позитивної спільноти стало імовірне псування препаратів для лікування Гепатиту С на загальну суму понад 20 000 000 гривень (3 жовтня ліки були перевезені без збереження «холодового ланцюга»). Представники міліції розпочали тиснути на активістів, які знаходяться в приміщенні клініки на вул. Лаврська.

8 жовтня активісти ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ», біля будівлі Кабінету Міністрів України на вул. Грушевського 12/2, викладуть гору взуття, яке носили ті українці, які стали жертвами неправомірних дій пана Андрія Сердюка. Активісти вимагатимуть втручання Прем’єр-міністра України припинити «закривати очі» та покривати дії НАМН України, і вирішити цю шокуючу ситуацію на користь громадян України. Хворі вимагатимуть повернути їх в лікарню Інституту інфекційних хвороб ім. Громашевського по вул. Лаврська та розпочати розслідування неправомірних дій пана Андрія Сердюка.

Акція розпочнеться 8 жовтня 2013 р. об 11:00.

Спікерами від пацієнтів виступлять:

• Володимир Жовтяк – Голова Координаційної ради ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ»;
• Дмитро Шерембей – Голова пацієнтської організації UCAB;
• Анна Константінова – пацієнтка клініки «Лавра», член Координаційної ради ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ»;
• Родичка пацієнта, який помер у результаті закриття стаціонару в клініці «Лавра»;
• Лікар клініки Інституту інфекційних хвороб ім. Громашевського.

За додатковою інформацією звертайтесь до старшого фахівця відділу зв’язків з громадськістю ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Андрія Андрушківа

+380966095976, e-mail: andrushkiv@network.org.ua