Українська фундація правової допомоги, створила новий сайт Регіональної мережі правової допомоги людям які живуть з ВІЛ (HIV Legal Aid). Координатором Регіональної мережі правової допомоги людям які живуть з ВІЛ є Муканова Айгуль (aigul.mukanova @ gmail.com). Всеукраїнська Мережа ЛЖВ є учасником HIV Legal Aid. Наразі сайт на етапі розробки та наповнення.

Учасниками Регіональної мережі правової допомоги людям які живуть з ВІЛ є правозахисні організації з 7 країн (Росія, Україна, Грузія, Білорусь, Молдова, Азербайджан, Вірменія), які надають правову допомогу ЛЖВ. У роботу мережі включені також юридичні клініки регіону та ВІЛ-сервісні організації. В своїй роботі Регіональна Мережа ставить кілька амбітних цілей:

  • Сприяння формуванню сприятливого правового середовища та правозастосування шляхом захисту прав та інтересів людей, яких торкнулася епідемія ВІЛ.
  • Сприяння реалізації і дотримання прав людей, які живуть з ВІЛ та підвищення потенціалу ЛЖВ-спільнот та уразливих до ВІЛ спільнот.
  • Розвиток потенціалу юристів і організацій, що надають правові послуги людям з ВІЛ.

В своїй роботі Регіональна мережа буде намагатися здійснювати обмін досвідом та інформацією між правозахисними організаціями різних країн, об’єднувати зусилля спільнот ЛЖВ та юристів, створювати базу даних документів (законодавство, правова практика, матеріали, дослідження), приймати та перенаправляти заяви про порушення прав ЛЖВ, займатися моніторингом порушення прав ЛЖВ в регіоні країн-учасниць, навчати юристів, які надають правову допомогу для ЛЖВ.

SetWidth230-LegalAID