3 серпня представниці БО «Мережа 100 відсотків життя. Запоріжжя» — Голова правління Ірина Дорошенко та консультантка з розбудови системи надання соціальних послуг, юристка Оксана Барчук, відвідали з робочою зустріччю Управління соціального захисту населення Запорізької міської ради. У зустрічі взяли участь Юрій Васильович Швець, начальник управління соціального захисту населення, та Анатолій Григорович Васюк, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

Під час зустрічі було обговорено нові підходи в питаннях надання соціальних послуг, запропоновано внесення змін до Міської комплексної програми соціального захисту населення міста Запоріжжя на 2019-2021 роки, а саме: закупівлю соціальних послуг безпосередньо у надавачів соціальних послуг через систему державних закупівель з подальшим укладанням договорів.

Також обговорили питання створення робочої групи із залученням представників неурядового сектору при розробці Міської комплексної програми соціального захисту населення міста Запоріжжя на 2022-2024 роки а також включення до Програми розділу “Організація закупівлі соціальних послуг вразливим до ВІЛ/СНІДу та ТБ групам населення”.

Результатом цієї зустрічі стала домовленість щодо розгляду наданих БО “Мережа 100 відсотків життя. Запоріжжя” пропозицій та намічені кроки подальшої співпраці.

Діяльність здійснюється у рамках компоненту 162М «Адвокація та технічна підтримка сталого реагування на ВІЛ та ТБ на регіональному рівні».