12-13 жовтня 2019 року вся Україна святкувала День міста Запоріжжя. Родина БО «Мережа 100% життя. Запоріжжя» вперше взяла участь у святкуванні. День міста Запоріжжя відзначається у першій половині жовтня. Традиційно, у цей день проводиться Покровський ярмарок на Набережній магістралі.
Роком заснування Запоріжжя довгий час вважався 1770 рік (рік початку будівництва Олександрівської фортеці), але в червні 2014 року депутати міськради затвердили дату заснування міста – 952 рік. Саме тоді, була перша писемна згадка про Запоріжжя в трактаті візантійського імператора Костянтина VII «Про управління імперією».
На гостей свята чекали виступи виконавців та творчих колективів України, виставка-ярмарок майстрів народних промислів, декоративно-ужиткового мистецтва та handmade, книжковий ярмарок, дитячі майстер-класи, виставка квіткових фігур та композицій.
До Запоріжжя завітав Ігор Кондратюк разом зі своєю програмою “Караоке на Майдані”, де запоріжці мали змогу спробувати себе у вокальному конкурсі. На Ярмарковій площі каскаду фонтанів «Райдуга» відбувся кубок України з боїв «Лава-на-лаву». «Лава на лаву» — це традиційна колективна забава козаків. Перемогу отримає той, хто гуртом зміг відтіснити суперника.
З нагоди Дня міста на головній сцені виступили кілька запорізьких колективів «Rain people», «Декаданс», «Oktupus Ink», «Хорошие люди», «Хорта». Гурт «Хорта» виконав пісню «Це Запоріжжя, це Україна», яка вже багато років є неофіційним символом міста. Виступ відомих українських виконавців — учасників ФК «Маестро» (ТНМК, Ярмак, Олійник, AVIATOR та інші). Хедлайнером святкового концерту став відомий гурт «Воплі Відоплясова» на чолі з Олегом Скрипкою.
#100Life #ЗАРАДИЖИТТЯ #МЕРЕЖА_ЗАПОРІЖЖЯ #100відсотківжиття #100відсотківжиття_Запоріжжя #Запоріжжя #Zaporizhzhya #ДеньмістаЗапоріжжя2019 #покровськийярмарок