Кожен, хто зіткнувся з діагнозом ВІЛ-інфекція, знає не з чуток, наскільки важливо мати поруч людину, яка готова тебе вислухати, підтримати і допомогти прийняти вірне рішення у складній життєвій ситуації. Саме цією нелегкою роботою займаються фахівці відділу соціальної роботи з людьми, які живуть з ВІЛ, Благодійної організації «Мережа 100% життя. Запоріжжя» на базі Запорізького Центру СНІДу, обласного протитуберкульозного диспансеру та інших сайтів видачі антиретровірусної терапії (АРТ) у містах Енергодар, Василівка, Бердянськ, Пологи, Токмак та у смт. Василівка і Михайлівка.

Така робота з ЛЖВ проводиться в рамках проекту «Разом за життя!» за підтримки Всеукраїнської мережі ЛЖВ, завданням якого є — забезпечити високу прихильність у ЛЖВ до лікування АРТ та медичних послуг, що передбачає своєчасний прийом препаратів та регулярну диспансерізацію.

На даний час активно ведеться робота з консультування клієнтів Організації. За перші два тижні лютого 2018 року було проведено роз’яснювальних бесід майже для 10 відсотків ЛЖВ, з числа тих, хто перебував на диспансерному обліку по декілька років, але не отримував необхідне лікування, у зв’язку з низькою прихильністю до нього. Так, фахівець БО «Мережа. Запоріжжя» та медичний працівник Запорізького обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом» провели спільні виїзні консультації. За результатами яких у деякого відсотку ЛЖВ з`явилось бажання звернути увагу на своє здоров’я і почати отримувати антиретровірусну терапію. Такі виїзди плануються і надалі.

Для мешканців Запоріжжя, які потребують соціального супроводу, але не можуть самостійно відвідати поліклініку, передбачені виїзди фахівців, як в стаціонарне відділення «Центру СНІДу», так і за місцем проживання клієнта. Також, фахівці «Мережі Запоріжжя» консолідують свої зусилля з психологами, медпрацівниками закладів охорони здоров’я та іншими спеціалістами, що дає можливість здійснювати комплексний супровід ЛЖВ з метою формування прихильності до АРТ та медичних послуг.