22 серпня 2017 року в офісі Благодійної організації «Мережа 100 відсотків життя. Запоріжжя» розпочався дводенний тренінг «Актуальні питання ВІЛ-інфекції та СНІДу» для медичних фахівців шести установ виконання покарань Запорізької області.

Під час тренінгу будуть розглянуті основні питання щодо патогенезу, лікування, профілактики ВІЛ-інфекції, пройдуть практичні заняття з тестування за допомогою швидких тестів та буде надання інформація про роль і взаємодію медичних та соціальних працівників у супроводі ВІЛ-позитивних осіб.

Тренінг проводиться за технічною підтримкою БО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом», в реалізації проекту: «Зменшення стигми та дискримінації, пов’язаної з ВІЛ, до представників груп найвищого ризику в медичних закладах України» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), в рамках компоненту: «Покращення доступу осіб, які звільняються з місць позбавлення волі, до послуг з лікування ВІЛ-інфекції, догляду та підтримки».

Тренерами проекту виступили: представники БО «Мережа Запоріжжя», головний лікар КУ «Центр СНІД» ЗОР Петровська О., Керівник лабораторії діагностики ВІЛ-інфекції та опортуністичних захворювань КУ «Центр СНІД» ЗОР Сєвальнєва Т.