18 серпня 2017 року представники благодійної організації «Мережа 100 відсотків життя. Запоріжжя» Дорошенко Ірина та Тулупова Ганна прийняли участь у семінарі «Аспекти та проблемні питання застосування дострокового звільнення в’язнів від відбування покарання за хворобою та інших пільг», який відбувся на базі Прокуратури Запорізької області.

Під час семінару з боку представників організації була зроблена доповідь про діяльність та роль БО «Мережа Запоріжжя» у протидії поширенні хвороб зумовлених ВІЛ, туберкульозу в місцях обмеження та позбавлення волі і обговорені плани на подальшу співпрацю з Державною кримінально-виконавчою службою та закладами охорони здоров’я.


Окремо було винесено на обговорення питання щодо забезпечення безперервного лікування препаратами замісної підтримувальної терапії у слідчих ізоляторах. Представник Генеральної Прокуратури України Константинов В.П. запропонував заступнику директору департаменту обласної держадміністрації Воловику М.В. та неурядовим організаціям використовувати досвід інших областей при організації надання допомоги пацієнтам з опіоїдною залежністю, які потребують подовження терапії у слідчих ізоляторах.