0215 березня 2016 року у медичній частині Вільнянської виправній колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Запорізькій області (№20) відбувся ряд заходів, присвячених Всесвітньому дню боротьби з туберкульозом. Напередодні серед засуджених було проведено конкурс на кращий малюнок, присвячений Всесвітньому дню боротьби з туберкульозом за ініціативи Запорізького обласного відділеня ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ».

Саме представники цієї організації, Наталія Алябьєва та Володимир Еріксон, завітали до установи, щоб нагородити переможців конкурсу. Найкращі художники отримали іменні сертифікати про участь у конкурсі та продовольчі набори, а всі учасники – невеличкі солодкі подарунки. Медичним персоналом установи було проведено лекції щодо виявлення, профілактики та лікування туберкульозу, також кожен охочий мав змогу пройти флюорографічне обстеження.

01

«Туберкульоз – досить складне захворювання, але розширення обізнаності серед засуджених про цю хворобу та проведення превентивних заходів значно зменшує ризик захворюваності», — зазначив начальник медичної частини майор внутрішньої служби Едуард Васківський. Також Едуард Анатолійович подякував представникам Всеукраїнської благодійної організації «Мережі ЛЖВ» за допомогу та підтримку засуджених.

Посилання: http://www.kvs.gov.ua/peniten/control/main/uk/publish/article/825524

0504