PM75image-2 PM449image-f77b-2

30 листопада та 1 грудня 2015 року, у Вільнянській виправній колонії (№20) відбувся ряд заходів, присвячених Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом. В установі пройшов прийом засуджених завідуючою поліклінічним відділенням Комунальної установи «Запорізький обласний центр з профілактики та боротьби зі СНІДом», лікарем вищої категорії Оленою Колтунік, яка провела із засудженими профілактичні бесіди, медичні огляди, надала потрібні  консультації засудженим та призначила АРВ-терапію тим, кому це необхідно.

Також колонію відвідав представник Запорізького обласного відділення ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Володимир Еріксон, який провів консультації, кілька інформаційних акцій, присвячених Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом та пам’яті людей, які померли від цієї хвороби, та роздав засудженим індивідуальні гігієнічні набори.

Начальник медичної частини майор внутрішньої служби Едуард Васківський зазначив, що такі акції вкрай необхідні, бо доводять, що СНІД – це не вирок, а людина з цією хворобою може жити повноцінно.