12304106_1221781504515492_2104857797387168709_o

01 грудня 2015 року о 15:00 в Палаці культури «Орбіта» відбудеться концерт, приурочений до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом. Захід проводиться під девізом «Я не нуль». Ми привертаємо увагу суспільства до того, що кожна людина «не нуль» у справі боротьби з дискримінацією ВІЛ-позитивних людей. Кожна людина може змінювати ситуацію, формувати толерантне ставлення до людей, які живуть з ВІЛ, змінювати особисте відношення, змінювати світ. Ми говоримо про те, що «не бути нулем», це значить заявляти про свою позицію – позицію небайдужості, толерантності, відповідальності. Ми кажемо про те, що разом ми — велика сила, але лише у тому разі, якщо кожен з нас «не нуль».
Щодня в Україні реєструють 58 нових випадків зараження ВІЛ, 24 випадки захворювання на СНІД та 9 смертей від СНІДу.
Організатор концерту — молодь, і відвідати концерт, ми так само запрошуємо молодь, так як в зоні ризику, в першу чергу, знаходяться саме молоді люди. Концерт — це спосіб об’єднання молодого покоління навколо існуючої загрози, з метою формування толерантності, відповідальності та небайдужості.
Молоді, амбітні та успішні артисти порадують запорізьку молодь своїми талантами. Концерт завершиться традиційним запаленням свічок у формі стрічки.
В цей же день, 01 грудня 2015 року, біля Палацу культури «Орбіта», з 14:00 до 16:30 буде організовано експрес-тестування на ВІЛ в мобільній амбулаторії, при якому результат тесту стає відомим через 15 хвилин.
Кожна людина несе відповідальність не тільки за своє здоров’я. І для того, щоб подолати епідемію ВІЛ/СНІДу, ми маємо докласти зусиль всі разом.
Організаторами проведення вищезазначених заходів є Департамент освіти і науки, молоді та спорту Запорізької міської ради; Департамент освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації; Запорізьке обласне відділення ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ», Запорізька обласна організація Товариства Червоного Хреста України, БФ «Сподівання», КУ «Запорізький обласний центр з профілактики та боротьби зі СНІДом» ЗОР, обласний та міський центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України», обласний та міський центри здоров’я.

Контактна особа:
Дорошенко Ірина
заступник голови правління Запорізького обласного відділення ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ»
тел.: (061) 212-32-91, моб: 099 971 38 25
e-mail: network.zp@gmail.com