Протягом 2-ох місяців ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ» постачає антиретровірусні (АРВ) препарати, перекриваючи дефіцит ліків для всіх пацієнтів України.

Мережа ЛЖВ висловлює подяку Глобальному Фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією, за можливість використання коштів для уникнення переривання лікування пацієнтів.

Голова Координаційної ради Мережі людей, які живуть з ВІЛ, Володимир Жовтяк коментує: «У країні, на жаль, люди з ВІЛ-статусом постійно живуть зі страхом та тривогою перед своїм майбутнім. Приймаючи АРВ-препарати, ВІЛ-позитивні живуть звичним життям, створюють сім’ї, будують кар’єру, подорожують. Останній період це набирає кричущих обертів. Люди не можуть планувати своє майбутнє, бо не знають,чи проснуться завтра, адже неодноразова нависала загроза переривання життєво необхідного лікування. Ми, як пацієнтська організація, робимо все можливе задля уникнення такої кризи.»

Після тривалої та важкої боротьби Мережа ЛЖВ досягла головної цілі – з 04 червня 2015 року препарати для ВІЛ-позитивних пацієнтів розвозять по усім регіонам України.