18 травня 2014 року в Мелітопольській виховній колонії пройшла акція на тему «Толерантне відношення до людей, які інфіковані на ВІЛ/СНІД». Фахівець всеукраїнської мережі «Людей, що живуть з ВІЛ» Тетяна Житнік з цікавою лекцією звернулась до дівчат. Було обговорено шляхи передачі вірусу, методи безпеки та найголовніше те, що з людьми, маючими таку серйозну проблему, можна і необхідно спілкуватися, підтримувати їх та не виділяти їх у суспільстві.

Також під час лекції було затронуто одну з найголовніших проблем – проблему відношення людини до свого здоров’я та образу життя. Спеціаліст благодійного фонду наголосила на тому, що сьогодні молодь зовсім не турбується про своє майбутнє: приймає наркотичні засоби, алкоголь, має незахищені статеві контакти. Незважаючи на те, що всі ці фактори одразу можуть і не призвести до зараження інфекцією, але значно погіршать імунну систему та збільшать ризик зараження наступного разу.

02

По завершенню заходу дівчата переглянули документальний фільм «Я+», де інфікована людина розповідає про своє життя, ділиться своїми переживаннями.

Адміністрація установи вважає доцільним проведення таких акцій і сподівається, що кожна вихованка пройнялася серйозністю цієї проблеми і тепер по-новому планує своє майбутнє. Адже здорова молодь – це здорова нація.