16 листопада 2013 року у Вільнянській виправній колонії №20 працівниками Запорізького обласного відділення ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» було проведено вручення сертифікатів волонтерам з числа засуджених. Вручений сертифікат свідчить про те що, засуджений приймав активну участь у серії курсів-тренінгів з підготовки волонтерів для інформаційно-просвітницької роботи в установах виконання покарань з питань профілактики ВІЛ/СНІДу, туберкульозу та інфекцій, які передаються статевим шляхом.
Під час перебування у місцях позбавлення волі, функції волонтера дуже важливі у підтримці засуджених. Здійснюючи консультації за принципом «рівний-рівному», волонтер покращує психологічний стан засуджених у своєму загоні та якість їхнього життя в умовах перебування в установах пенітенціарної системи.
Кожен підготовлений волонтер, який отримав сертифікат, зарекомендував себе, як старанна та відповідальна людина, яка сумлінно виконує покладені на нього обов’язки волонтера та веде активний здоровий спосіб життя.

Фото-0047