Депутати Верховної Ради прийняли у другому читанні закон, покликаний боротись із низькою народжуваністю в Україні. Згідно із ним людям віком понад 30 років, які не мають дітей, презервативи та інші засоби контрацепції продавати заборонено. Про це повідомляє “Голос України”.

Відповідно до закону, засоби контрацепції в аптеках чи інших точках продажу продаватимуть лише при пред’явленні відповідних документів.

“Якщо продавець матиме сумнів у віці покупця, другий буде змушений пред’явити паспорт. Якщо вік покупця – понад 30 років, і у нього не буде задокументована наявність дітей, тоді презервативи йому не продадуть“, – коментує закон Олександр Присяжнюк, заступник голови Комітету ВР з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму.

Крім того, державою будуть виділені кошти з метою здешевити препарати для збільшення потенції. Зокрема, 30% вартості таких препаратів для бездітних людей віком понад 30 років оплатить держава. Для отримання знижки, знову таки, достатньо буде показати паспорт.